Beneficiile uleiurilor esentiale

Totul despre beneficiile uleiurilor esenţiale

Atunci când vine vorba despre remedii naturale, unele dintre cele mai eficiente și mai valoroase sunt, cu certitudine, uleiurile esențiale, care în ultimii ani sunt tot mai studiate, apreciate, iubite. În timp ce medicina alopată are rolul ei foarte bine stabilit și prețuit, terapiile alternative sunt instrumente la îndemână, care ne echilibrează și au grijă de starea noastră generală, astfel încât să fim cât mai rar nevoiți să apelăm la substanțele de sinteză.

Plantele aromatice au jucat un rol important in civilizatia umana. Dintotdeauna, uleiurile esentiale au fost parte a celebrarii vietii si a mortii, a iubirii si a sanatatii. De la inceputurile timpurilor, uleiurile extrase din plantele aromatice au fost recunoscute ca cele mai eficiente medicamente. Astazi, utilizarea uleiurilor esentiale, insasi esenta plantelor, este mai mult decat stiinta, este arta de a echilibra, armoniza si a promova sanatatea trupului, a mintii si a spiritului.

De ce să alegem uleiuri esenţiale pure?

♦ Sunt antiinfecţioase, antiseptice şi antivirale, au proprietăţi cicatrizante, antidolorifice, antihemoragice, digestive, reglează imunitatea, hormonii şi întăresc vasele de sânge.
♦ Sunt adevărate antibiotice naturale, dovedindu-şi eficacitatea încă din 1887 (Chamberland a evaluat ştiinţific virtuţile de antibiotic ale uleiurilor de oregano, cuişoare şi scorţişoară împotriva Bacilului anthracis). în cazul antibioticelor, organismul se obişnuieşte cu acţiunea lor, trebuie mărită doza şi efectele sunt devastatoare pentru organism. Dimpotrivă, uleiurile pure, datorită structurii lor cu cel puţin 200 substanţe active, luptă eficient şi apără organismul, nu provoacă obişnuinţă şi nu distrug flora intestinală, aşa cum fac antibioticele clasice.
♦ Uleiurile sunt antivirale, deci luptă eficient împotriva virusurilor şi, mai mult, prin acţiunea lor împiedică infecţiile. De exemplu, tratând gripa sau răceala (virale), se evită degenerarea în bronşite sau sinuzite (bacteriene).
♦ Stopează germenii şi o varietate de bacterii, având o influenţă pozitivă asupra sistemului imunitar. Uleiuri esenţiale difuzate dezinfectează o cameră în mai puţin de 10 minute. Adio, germeni şi bacterii nocive! Un studiu realizat în Anglia la Universitatea Manchester, a arătat că după dezinfectarea cu uleiuri esenţiale nu a mai rămas niciun germen viu: Stafilococul auriu, Clostridium difficile, Escheria coli, etc.

Sunt peste 10000 de studii care atestă eficacitatea uleiurilor esenţiale. Ele au intrat pe uşa principală în medicină şi continuă sa uimească!

Găseşti aici studiile ştiinţifice care atestă potenţa uleiurilor esenţiale.

Cum acţionează Uleiurile Esenţiale Terapeutice?

Spre deosebire de antibiotice, care nu trec de membrana celulară, uleiurile esenţiale POT pătrunde în membrana celulară, trec chiar şi membrana hematoencefalică, ajungând astfel în toate celulele corpului, unde susţin mecanismele proprii de luptă cu bolile.Uleiurile esenţiale se absorb rapid:

30 secunde de pe piele,
20 minute ating nivelul celular,
3-4 ore se elimină din organism, ca un nutrient.
Efectele lor sunt astfel atât locale, cât şi sistemice.

Conferinte corelate cu produsele doTERRA®

♦ dr. Wolfgang Kobel – Despre Bolile Autoimune

♦ dr. Wolfgang Kobel – Despre Cancer, Diabet, Boli Cardiovasculare

Design a site like this with WordPress.com
Get started
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close